Steven Knieriem
organist

Wie is Steven?

Een paar vragen...


Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Steven en ik ben in 2001 geboren in de Zeeuwse stad Goes.


Hoe ben je organist geworden?

Van jongs af aan hoorde ik iedere zondag het orgel spelen in de kerk. Het instrument fascineerde mij toen al enorm. Het orgel kan fluisterzacht, maar ook oorverdovend hard klinken. Het grote scala aan verschillende orgelklanken is fantastisch!

Op ons elektronische orgel thuis probeerde ik van alles te improviseren. Daarna kreeg ik vanaf mijn 9e orgelles.


Welke muziek speel je graag?

Dat wordt mij vaak gevraagd. Ik speel graag uit allerlei stijlen. Ik heb echter wel componisten die er voor mij bovenuit springen. 

De muziek van Johann Sebastian Bach vind ik de meest bijzondere muziek die er is geschreven. De muziek is tijdloos en kan altijd worden gespeeld. 

Ook de muziek van de Duitse componist Max Reger blijft mij boeien. Bijzonder aan deze componist is dat veel mensen zijn muziek niet kunnen waarderen. Ik vind daarentegen veel van zijn stukken echt juwelen. Zijn koraalfantasieën voor orgel zijn ongelooflijk mooi en het is prachtig hoe hij de tekst van de koralen heeft kunnen uitbeelden in muziekklanken.

Daarnaast houd ik enorm van Franse componisten als Charles-Marie Widor, Louis Vierne, Maurice Duruflé en Olivier Messiaen.


Welke muzikale activiteiten heb je op dit moment?

In het zomerseizoen speel ik meestal veel concerten. Dit doe ik in Nederland maar ook in het buitenland. Ik doe dit altijd heel graag. Ik vind het leuk om op verschillende orgels te spelen en nieuwe instrumenten te leren kennen. Daarnaast vind ik het ook heel leuk, omdat ik op plaatsen kom waar ik nog niet geweest ben. Het maakt het altijd extra leuk om even een rondje te doen in een voor mij onbekende stad of dorp.

Sinds 2017 ben ik organist in de Sionkerk van Goes. Daar speel ik om de week een dienst. Dit is een totaal andere bezigheid dan concerten geven, maar ik doe het altijd ontzettend graag en het is elke keer weer bijzonder om het te mogen doen.

Verder begeleid ik ook koren op orgel en af en toe ook instrumentalisten en vocalisten.


Lees hier de volledige biografie van Steven