Steven Knieriem
organist

 

Biografie

Steven Knieriem (2001), geboren en getogen in Goes, begon zijn orgelstudie op negenjarige leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jos Vogel. Ook volgde hij pianolessen bij Rien Balkenende. Aan de muziekschool was hij leerling in de talentenklas en behaalde hij al de vier muziekschool diploma’s (A t/m D).

Sinds september 2020 studeert Steven aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier studeerde hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten.
Op dit moment studeert Steven bij Christian Schmitt en Zuzana Ferjenčíková.
Daarnaast volgt Steven basso continuolessen bij Bas de Vroome en improvisatielessen bij Hayo Boerema.


Tijdens verschillende academies, lessen en masterclasses heeft Steven lessen gekregen van o.a. Reitze Smits, Michel Bouvard, Sietze de Vries, Erwin Wiersinga en Theo Jellema.

Hij werd prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem. In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours 'Orgues à Douai' in de Collégiale Saint Pierre van Douai (Frankrijk) en in september van het jaar 2019 won hij de tweede prijs in de finale van het tweede Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.

Steven wordt vaak gevraagd voor het geven van soloconcerten en concerten in samenwerking met koren, vocalisten en instrumentalisten. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië.
Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. Ook houdt Steven zich bezig met componeren en arrangeren.

Als kerkorganist bespeelt Steven het drieklaviers Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes. Deze functie heeft hij sinds 2017.